Σελίδες

.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Θα τελειώσουν άσχημα είναι το … τίμημα!» (Αρχίδια-δίκτυο)

άρθρο του: Ανορθόγραφου Ποιητή

Μέσα Οκτωβρίου, στις 15/10/2004 για την ακρίβεια, πήρα το βάπτισμα πυρός σε ότι αφορά τα low bap lives. Κάπου εδώ, στην ίδια γειτονιά με την δική μου σχεδόν, στην Πετρούπολη , στον «θρυλικό» για πολλούς «αέρα». Μετά από άπειρες αναβολές και αναποδιές, είδα την Sadahzinia live και το θυμάμαι,ακόμα, σαν κάτι μοναδικό, κάτι μαγικό και ξεχωριστό, αν και από τότε μέχρι σήμερα έχω παρευρεθεί σε ένα σωρό άλλα (εξίσου όμορφα) live. Όπως όλοι όσοι μείναμε πιστοί για χρόνια στις ιδέες, τα πιστεύω και την κοσμοθεωρία μας γύρω από το χιπ-χοπ, άλλοι πολύ περισσότερα χρόνια από μένα άλλοι λιγότερα, είδα φάτσες και φάτσες να περνούν, να χάνονται σαν… βεγγαλικά στο απέραντο σκοτάδι. Μια τόσο σύντομη λάμψη σε μια τόσο μεγάλη νύχτα.





Είδα μοντελάκια,είδα πουστράκια, είδα και άτομα ατόφια. Χαρτζιλίκια μαζεμένα για ένα ακόμη λάιβ , για ένα cd  Active Member,για ένα μπλουζάκι που συνήθως έκανε να πλυθεί εβδομάδες. Προσμονή και υπομονή για το επόμενο αντάμωμα, μανούρες για τα… δίκια της φάσης ως... άτυποι εκπρόσωποι της και πολύ ένταση, πολλοί στίχοι, πολλοί μύθοι και πολλές μελανιές από το «Φύγε από δω». Οι αφηγήσεις πολλές και ίσως για κάποιους βαρετές και για άλλους βιωματικές. Διότι η γνώση μέσα στο low bap είναι εν πολλοίς εμπειρική και βιωματική, καλώς ή κακώς, μάλλον μόνο καλώς…

Όσα και να έχω δει αυτά τα χρόνια (λίγα σε σχέση με άλλους), όσο και να αλλάξανε οι γενιές ακροατών, όσο και να διαπίστωσα ότι η βλακεία είναι ανίκητη, κάποια πράγματα και κάποια… κρούσματα που βλέπω τον τελευταίο καιρό με ξενίζουν πιο πολύ από όλα. Έλεγα για τα ρέλια (με την κακή έννοια του όρου) ότι μπόχα (και όχι μπόρα) είναι και θα περάσουν αλλά τελικά τι κι αν πέρασαν και ποτέ δεν ακούμπησαν, αναρτήθηκαν και στο ίντερνετ!

Αυτή η κατάρα των τελευταίων μηνών( τουλάχιστον τόσο το παρακολουθώ εγώ)  να βγαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι και να βγάζει όλα του τα απωθημένα μέσα από το facebook αποτελεί την μεγαλύτερη φλωριά που μπορεί να μας βρει! Προσωπικά έπεσα στην λούμπα να ξεκατινιασθώ στο facebook,όταν κάποιες…  λυγαριές βρήκαν ευκαιρία με την ακύρωση του λάιβ των Active Member στην Ιερισσό ,να φτύσουν τόνους χολή στον B.D.Foxmoor. Αντέδρασα σπασμωδικά και χωρίς κρίση και άτομα δικά μου,  μου κάνανε κριτική για αυτό και εν τέλει είχαν δίκιο. Είναι μια τεράστια τρύπα στο νερό που σε λίγα δευτερόλεπτα θα χαθεί, χωρίς τίποτα να μην έχει ταράξει την ροή της θάλασσας. 



Πρέπει όλοι οι ακροατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το low bap, αν το νιώθετε κομμάτι σας και αν νιώθετε κομμάτι του, ο καθένας από το δικό του μετερίζι να πάψουμε να τρέφουμε το «τέρας» της ηλιθιότητας πριν γιγαντωθεί και γίνουμε αναλώσιμη τροφή του. Φρενάρετε τους εαυτούς σας κα μην ξεσπάτε στο πληκτρολόγιο, σε «σχολιάκια» και σε «κοντρίτσες» βγαλμένες από την «Σούπερ Κατερίνα» μέσα από το διαδίκτυο.
 Υπάρχουν τρόποι πολύ πιο αρσενικοί, πολύ πιο ταιριαστοί σε warriors αφού έτσι αυτοχαρακτηρίζεστε πολλοί, για να πείτε ότι θέλετε ,ακόμα καλύτερα να κάνετε αυτό που θέλετε και να ξεσπάσετε την οργή σας. Άποψη μου. Μπορεί ο καθένας να την εξετάσει σοβαρά ή πολύ απλά να την πετάξει στη κάλαθο των αχρήστων. Δεν περίμενα ποτέ το «Καλωδιώσου» από Βαβυλώνα να είναι τόσο επίκαιρο το 2013.

Η δική μου πρόταση, καθαρά από την σκοπιά ενός ακροατή, διότι έτσι κυρίως συντάσσω αυτό το κείμενο και όχι ως μέλος των lyrical punishment, είναι να κοπούν τα… σαλιαρίσματα  παντός τύπου από το facebook.  Όσοι  διαθέτουν λογαριασμό, ανάμεσα σε αυτούς και εγώ, ας προστατέψουν οι ίδιοι αυτό που αγαπάν-με  και ονομάζουν low bap και ας μην το εκθέτουν με κάθε τρόπο. Λίγο φιλτράρισμα και λίγο παραπάνω αισθητική να το πω; αυτογνωσία να το πω; ‘όπως θέλετε πάρτε το, δεν θα έβλαπτε! Πρέπει κατά την προσωπική μου ταπεινή γνώμη να λήξει όλο αυτό το… φεστιβάλ,που κυριώς εδρέυει στο facebook.

«Θα τελειώσουν άσχημα είναι το … τίμημα!»… Πολλοί το έχετε τραγουδήσει σε λάιβ,λίγοι ενδεχομένως να το έχετε και ως αγαπημένο στίχο σας, το σίγουρο είναι ότι όλοι θα το ζήσουμε…


Υ.Γ.1:Όσα γράφω  δεν αφορούν τις αναρτήσεις των  ACTIVE MEMBER μιας και αυτές έχουν καθαρά πληροφοριακό και ενημερωτικό χαρακτήρα!
Υ.Γ.2: Ευχαριστώ προσωπικά εγώ, αλλά θεωρώ και τα υπόλοιπα 4 άτομα του γκρουπ, όλους εσάς που σε ένα χρόνο μέσα, κάνατε 12.000 επισκέψεις στο blogspot. Σύντομα θα υπάρξουν ποιοτικές αλλαγές και σχεδόν καθημερινή ροή αναρτήσεων.
Υ.Γ.3: Η ευθιξία είναι γένους θηλυκού, εύχομαι να μην μου το αποδείξετε κάποιοι…


1 σχόλιο:

  1. Κώστα, σε πολλά από αυτά που γράφεις έχεις δίκιο, αλλά όχι σε όλα.
    Όταν κάποιος κάθεται και γράφει μισή ώρα ή και μία ώρα μπροστά από μια οθόνη, το κάνει γιατί έχει ανάγκη να γράψει/πει κάποια πράγματα. Από εκεί και πέρα, το απρόσωπο της υπόθεσης είναι που κάνει τη συζήτηση να ξεφεύγει πολλές φορές, αλλά δεν έχει σημασία αν γράφεις κάτι για να αλλάξεις τη γνώμη κάποιου άλλου, ή απλά για να εκφράσεις τη δική σου γνώμη. Ότι σπαταλάς τον χρόνο σου για να κάνεις την γνώμη σου προσιτή σε οποιονδήποτε, αξίζει.
    Το πόσο (κυρίως από τον χρόνο σου) αξίζει, το καταλαβαίνεις από τις 2-3 πρώτες προτάσεις του κειμένου που διαβάζεις.
    Πολλές φορές καταλαβαίνεις ότι αυτό που διαβάζεις είναι copy/paste γιατί το έχεις δει σε άλλα 10 μέρη, αλλά άλλες φορές, μπορεί να πέσεις σε κείμενα με πολύ συναίσθημα και να νιώσεις μαλάκας. Ή άλλες να διαβάσεις κάτι τόσο γυροσκοπικά τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο, που σε κάνει να αναθεωρείς όλη την ύπαρξη γενικά και όλη σου την ύπαρξη ειδικότερα.
    Οπότε, απλή, λιτή και κατανοητή (ελπίζω) πρότασή μου? Μην τσουβαλιάζουμε. Ειδικά για θέματα πολιτικής οικονομίας ή κοινωνιολογίας ή ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Τουλάχιστον μην τσουβαλιάζουμε μέχρι να αρχίσουν τα σχόλια να γίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΑ και αμωρφώγραθα. Τότε και τσουβαλιάζεις, και κοροϊδεύεις, και τρολλάρεις, και έχεις κάθε δικαίωμα να κράξεις όσο θέλεις κάποιον που κάθεται και γράφει πολύωρες διατριβές, και καταναλώνει φαιά ουσία για να απαντά σε πίτουρες...

    -Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή